Çene ameliyatlarına hazırlık, işlem sonrası dişlerin uyumu, gülüşü ve yüz estetiği açısından istenen sonucun elde edilmesini sağlamak için önemlidir. Bu aşamada merkez olarak hastalarımızın çene ameliyatı geçirmeden önce zihinsel, duygusal ve fiziksel olarak hazırlanmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz.

Çene ameliyatlarındaki hedefler, tedavinin başlangıcında, ameliyat sırasında ve hemen öncesinde net olarak tanımlanmalıdır. Çoğu cerrahi vakada, önce dişleri hazırlamak için diş telleri yerleştirilir ve ilgili üst ve alt çene kemiklerinin üzerine dikilir. Çene ameliyatlarında başarıya ulaşmak için cerrah ve ortodontist arasında uygun planlama, izleme ve iletişim çok önemlidir. Çene ameliyatı genellikle bir ağız veya çene cerrahı tarafından yapılır. Çene ameliyatlarına hazırlık aşamasında, doktorunuz ameliyatın riskini sizinle görüşecektir. Prosedür için onayınızı imzalamadan önce doktorunuza tüm süreçte daha rahat hissetmenize yardımcı olabilecek sorular sorabilirsiniz.

Ameliyat Öncesi Ve Sonrası

Çene ameliyatlarına hazırlık işlemlerinde ameliyattan önce ortodontistiniz ve / veya cerrahınız dişlerinizin röntgenlerini alacaktır. Çoğu durumda, üç boyutlu bir BT taraması ve bilgisayar destekli tedavi planı da yapılır. Bu kayıtlar, cerrahi prosedürün hassas bir şekilde planlanması ve yürütülmesi için gereklidir. Ameliyat sırasında genel anestezi altında olacaksınız. Hastanede kalış genellikle bir ya da iki gündür. Ameliyattan sonra yüzünüzün içinde ve çevresinde şişmeler ve morarma gözlemlenebilir. Morarma, iyileşmenin ilk iki haftasında da oldukça yaygındır. Bununla birlikte, çene iyileşirken genellikle yaklaşık 3 aylık bir süre için ağır sporlar tavsiye edilmez. Çene ameliyatları hakkında daha detaylı bilgi almak için merkezimizde doktorunuz tarafından muayene edilmeniz gerekmektedir.